top of page
Cortijo Las Salinas - view from the yoga shala

Van stress naar vitaliteit

Cortijo Las Salinas / Alcaudete

21-26 september 2019

 

In het mooie berglandschap van Andalusië ligt het verborgen pareltje Cortijo Las Salinas, idyllisch verscholen tussen bergriviertjes en olijfboomgaarden. Trakteer jezelf op deze ontspannende en helende vakantie; 5 dagen helemaal voor jezelf, genieten van yoga, meditatie, chi kung, zon, prachtige natuur, ontspanning en heerlijk eten. Dit paradijselijke oord wordt gerund door een liefdevolle familie en is de ideale plek om tot rust te komen en jezelf weer op te laden. Tijdens de retreat worden iedere dag 3 lesmomenten voorzien:

 

* 8u ochtendwandeling & meditatie

* 9u ontbijt

* 10u–13u Universal Healing Tao

* 13u15 middageten

* 18u30-19u30 tao yin yoga

* 20u avondeten

 

Naast de yoga-, chi kung- en UHT-lessen is er genoeg tijd om te ontspannen bij het zwembad, te relaxen met een boek in de Marokkaanse chillout lounge, te wandelen in de mooie omgeving, … kortom te genieten van de rust en stilte.

 

Wat is Universal Healing Tao?

 

Universal Healing Tao is een uniek en praktijkgericht systeem dat ons helpt om evenwicht en kracht te vinden in het leven. Tijdens de retreat wordt een basisset van eeuwenoude Chinese meditatie- en energieversterkende oefeningen aangeleerd. Met deze oefeningen scherpen we onze gevoeligheid aan om energie, “chi”, te voelen. We leren op een doeltreffende manier oude spanningen te (h)erkennen, los te laten en ons lichaam te zuiveren om zo te groeien naar meer gezondheid en geluk. Met deze technieken kan je gemakkelijk zelf verder aan de slag.

 

Voor wie?

 

Voor iedereen die de verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid op de vier niveaus, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in eigen handen wil nemen. Voor iedereen die zijn dagelijkse levenskwaliteit wil verhogen, meer vitaliteit en tegelijkertijd meer rust wil ervaren! Voor iedereen die zijn ware potentieel wil laten ontwaken en zijn ware leven wil leven... en voor iedereen die wil genieten van beweging en stilte! Geen voorkennis vereist! Deze basiscursus is voor iedereen toegankelijk en wordt op een eenvoudige en praktische manier onderwezen zodat je de oefeningen en meditaties zelf makkelijk kan toepassen en meteen het effect ervan kan voelen in je dagdagelijkse leven.

 

Wat?

 

* De innerlijke glimlach: een krachtige relaxatietechniek die gebruik maakt van je liefdesenergie en zelfappreciatie om het contact met je fysieke lichaam te herstellen en je organen te zuiveren.

 

* Chi zelfhelende massage: een manier om jezelf te bevrijden van energieblokkades, heeft tevens een verjongingseffect op het lichaam.

 

* De zes helende geluiden: het helen en transformeren van beperkende emoties die in de organen opgeslagen liggen.

 

* IJzerenhemd chi kung: versterkende lichaamsoefeningen die de chi-stroom doen toenemen en je leren te gronden. Voedt en versterkt de pezen, botten, spieren en de ruggengraat.

 

* De kleine hemelse kringloop: het openen van de twee hoofdkanalen van de acupunctuurmeridianen in het lichaam en het ontwikkelen van de geestkracht om de chi of levenskracht daar doorheen te sturen en te condenseren in de hara. Vormt de basis van de taoïstische meditatie.

 

Begeleiding

 

Patrick Bogaert - Julie Goeminne

 

Data

zaterdag 21 september – donderdag 26 september 2019

Prijs (pp)*

kamer met eigen badkamer                                    865 € 

kamer met gedeelde badkamer                              840 €

gedeelde kamer met gedeelde badkamer**           820 €

                                   

*prijs is inclusief: alle meditatie-, UHT- en yogalessen, 5 overnachtingen, 3 biologische maaltijden per dag (ontbijtbuffet, 2-gangen lunch, 3-gangen diner), thee/koffie, bed- en badlinnen

*prijs is exclusief: vlucht, vervoer van/naar de luchthaven, verzekeringen (wij raden iedereen aan een reisverzekering af te sluiten), drank (hospitality bar)

**partners/vriend(inn)en

 

Inschrijving en info J_Goeminne@hotmail.com

 

 

volgende retreat:

 

19 - 24 september 2020

Cortijo Las Salinas - swimming pool
Cortijo Las Salinas
iron shirt chi kung
tao yin yoga
bottom of page